top of page

Riflen

Enhver riffel egnet til jagt kan benyttes til feltskydning.
Den typiske jagtriffel er konstrueret til at være let og håndterbar med deraf følgende tynde pibe og begrænsede magasinkapasitet.

I forbindelse med en jagtfeltskydning afgives som regel 8-12 skud indenfor få minutter typisk 4-6 gange i løbet af skydningen.

Her er nogle få udvalgte fakta:

- at tynde piber bliver hurtigere skudt varme, hvilket kan resultere i forringelse af præcision samt ændring af træfpunkt.

- Jo lettere riflen er des mere rekyl vil der være i riflen.

- lille magasin kapasitet komplicerer genladningen af riflen.

Derfor foretrækker mange jagtfeltskytter tungere våben med kraftigere piber (der evt. kan være fluted for at reducere vægten) og større magasin kapacitet.

Denne Blaser R8 GRS er et typisk jagtvåben monteret med en kraftigere fluted pibe i et skæfte med justeringsmuligheder - et udemærket valg til både jagtfeltskydning og mange jagtformer.

Skæfte & aftræk

Et skæfte med justerbar kindpude og evt. bagkappe giver mulighed for at tilpasse våbnet til skytten - og ikke omvendt - hvilket er en ubetinget fordel.

Et godt aftræk er afgørende for god skydning. Det gode aftræk føles som at "brække en glas-stang", helt uden slæb eller træghed.

Aftræksvægten er en smags- og tilvænningssag. Men høj aftræksvægt får ofte skytten til at "rykke" skuddet af - hvilket ikke virker befordrende for præcisionen.

bottom of page